domenica 22 settembre 2013

Fiore di zucca ripiena di sgombro su letto di crema di pomodori - Tomato soup with mackerel stuffed pumpkin flower - Floare de dovleac umpluta cu macrou in supa crema de rosii WHB #402





 Ingredienti per 6 

vellutata di pomodori :

300 ml passata grossa di pomodori
1 carota
1/2 costa di sedano
1 cipolotto piccolo

1 cucchiaio di olio
sale, pepe q.b.
prezzemolo per ornare il piatto

fiori di zucca ripieni :

6 fiori di zucca
150-200 gr sgombro al naturale *
1 cipolotto

sale, pepe q.b.

1 uovo
latte
farina de semola ( o pangrattato )

Pulite la carota, sedano, cipolloto e tagliate tutto a piccoli pezzi, mettete in una pentola con l'olio, salate e cuocete  a fuoco basso per un paio di minuti. Aggiungete 1/2 bicchiere di acqua e fatte cuocere 5 minuti. Aggiungete la passata di pomodoro e lasciate cuocere a fuoco molto basso fino quando le verdure sono cotte.
Lasciate che si raffredda e frullate tutto.
Salate e pepate secondo il vostro gusto.

Prendete i fiori di zucca, puliti soltanto con un panno umido, e togliete il pistillo.
Mescolate con una forchetta il pesce già cotto con  il cipolloto tagliato sottilmente, sbollentato e scollato. Aggiungete se serve sale e pepe.
Riempite i fiori di zucca con il pesce, chiudete il fiore e poi passate nel uovo sbattuto con un po' di latte e farina di semola o pangrattato.

Mettete tutti i fiori cosi preparati su una teglia con carta da forno e infornate a 180-200 °C per 15 minuti cca fino quando diventano croccanti.

Servite un fiore di zucca ripieno su un specchio di vellutata di pomodoro, guarnite con prezzemolo fresco.
I fiori di zucca cosi ripieni possono essere serviti anche come antipasto.





in romana  


 Ingrediente pt 6 portii

supa crema de rosii :

300 ml suc de rosii gros, cu pulpa
1 morcov
1/2 tulpina de telina
1 ceapa verde
1 lingura de ulei
sare si piper dupa gust
patrunjel verde pentru ornament

florile de dovleac :

6 flori de dovleac 
150-200 gr macrou in sos natural ( din conserva am folosit eu)
1 ceapa verde

sare si piper dupa gust

1 ou
lapte
faina de griu dur sau pesmet

Curatati zarzavatul, morcovul, ceapa su telina si taiati totul in bucati foarte mici. Puneti totul intr-o oala cu 1 lingura de ulei, putina sare si lasati sa se inabuse citeva minute. Adaugati 1/2 pahar cu apa si fierbeti la foc mic cca 5 minute. Adaugati pulpa de rosii si micsorati flacara, lasati sa fiarba la foc mic pina cind zarzavatul este gata.Lasati sa se raceasca apoi mixati totul in blender sau cu mixerul vertical.
Adaugati sare si piper dupa gust.

Luati florile de dovleac ( exista si de dovlecel dar cele folosite de mine sunt de dovleac ) si le stergeti cu o cirpa umeda , foarte bine pe exterior cit si pe interior. Nu spalati florile de dovlòeac decit daca chiar credeti ca este necesar, apa le va inmuia, ofilii .. daca este musai sa le spalati caci nu stiti unde au crescut, daca au fost sau nu stropite atunci dupa ce le spalatai le uscati foarte bine cu un servetel, le spalati si imediat uscati una cite una. Curatati cu un cutit pistilul pe care il aruncati. Nu conteaza daca se rupe floarea cind faceti aceasta operatiune, este chiar indicat sa faceti o taietura in olungime ca sa va fie mai usor sa scoateti pistilul.
Amestecti cu o furculita pestele fiert * ( curatat de oase)  si adaugati o ceapa verde tocata marunt oparita si apoi scursa bine. Adaugati sare si piper dupa gust.

Umpleti fiecare floare pe rind cu pestele apoi treceti floarea prin oul batut cu putin lapte si apoi prin faina sau pesmet. Asezati florile pe o tava cu hirtie de copt pe care o introduceti in cuptorul incazit si coacati pina cind sunt rumenite cca 15 min la 180-200 °.

Serviti fiecare floare umpluta intr-o farfurie adinca in care ati pus un polonic de supa crema de rosii si ornati cu patrunjel verde.


english

Ingredients for 6

 tomato soup :

300 ml canned tomato puree
1 carrot
1/2 stalk of celery
1 small green onion
1 tablespoon of olive oil
salt, pepper
parsley to decorate the dish

stuffed pumpkin blossoms:

6 pumpkin flowers

150-200 gr allready boiled mackerel 
1 green onion
salt, pepper


1 egg
milk

durum semolina flour (or breadcrumbs)

Clean the carrot, celery, onion and cut everything into small pieces, put in a pan with the oil, salt and cook over low heat for a few minutes. Add 1/2 cup of water and cook around ​​5 minutes. Add the tomato puree and simmer at very low heat until the vegetables are allready cooked.
Let it cool and blend everything. Add salt and pepper according to your taste.

Take the pumpkin flowers, clean only with a damp cloth , remove stamen

Stir with a fork the fish already cooked with green onion (first boiled for few minutes). Add salt and pepper if need.

Take a teaspoon of paste and carefully stuff each pumpkin flower, coat each flower with beaten egg with milk and then then dust each flower with semolina flour or breadcrumbs.


Put all the flowers prepared on a baking sheet with parchment paper and bake at 180-200 ° C for 15 minutes approx until they become crispy.


Serve a flower pumpkin filling in a plate with tomato soup, garnished with fresh parsley.



This is my entry for WHB# 402 hosted by Elena from Zibaldone culinario 



Thanks
Brii, Briggishome ( italian version )