domenica 9 gennaio 2011

WHB #265 Quenelle di polenta e verza - Quenelle de mamaliga si varza - Polenta and cabbage quenelle




200 gr polenta già pronta ( cotta )
200 gr verza
sale, olio, pepe
formaggio ( scamorza affumicata )

Tritate la verza e saltatela in padela con olio e sale. Quando diventa morbida aggiungete il pepe e versatela nella polenta e mescoliamo. Con 2 cucchiai si da la forma alle quenelle . Le mettiamo in una pirofila, aggiungiamo il formaggio a picoli cubetti o grattugiato e inforniamo solo fino quando il formagio si scioglie.



WHB #265


e links:
Kalyn di Kalyn's Kitchen




in romana


200 g mamaliga
200 g varză
sare, ulei, piper
caşcaval afumat

Se taie varza si se amesteca într-o tigaie cu ulei şi sare, o lasam sa se inabuse la foc mic si acoperita cu capac, amestecind des , pina cind se inmaoie. Aadaugăm piper şi o varsam in castronul cu mămăliga gata fiarta si usor racita, amestecăm. Cu ajutorul a 2 linguridam forma tipica de quenelle dar se pot pregati si cu mina. Le èunem intr-o tava si peste ele adaugam cascavalul ras sau taiat cubulete.Lasam tava la cuptor doar pina cind se inmoaie cascavalul.


english

200 g ready-made polenta (cooked)
200 g cabbage
salt, oil, pepper
smoked cheese

Chop the cabbage and toss in a pan with oil and salt. When it becomes soft, add pepper and pour in the polenta and stir. With 2 spoons form the quenelles. Put them in a pan, add the cheese grated or cut into little cubes and bake until the cheese melts.