venerdì 25 settembre 2009

Domino di patate - Domino de cartofi




patate
burro
sale grosso (aromatizzato al senape)

papika dolce (facoltativo)

- le patate sbucciate e lavate si tagliano per avere una forma a mattonella
tagliamo le patate a fette molto sottili
- adagiamo le patate in una teglia e spingiamo leggermente
- versiamo sopra il burro fuso quando basta per irrorare bene le patate
- salare e infornare nel forno caldo a fuoco medio, facciamo la prova con il stuzzicadenti prima di togliere la teglia dal forno .. le patate devono essere morbide ma con una leggera crosta


in romana:


cartofi
unt
sare grunjoasa (aromatizata cu mustar, de preferat )

boia dulce (facultativ)

- curatam cartofii de coaja si ii taiem obtinind o forma paralelipipedica ( ca niste mici caramizi) apoi taiem fiecare cartof in felii extrem de subtiri, resturile de cartofi le folositi la alte retete
- asezam cartofii in tava si ii impingem usor cu mina ca sa se aseze oblic, apoi turnam untul topit pe deasupra
- saram si introducem tava in cuptorul deja cald, la foc mediu, verificam cu o scobitoare inainte sa scoatem tava din cuptor, cartofii tb s afie moi in interior si cu o usoara crusta pe deasupra